Julius Röntgens værelse

Julius Engelbert Röntgen (9 maj 1855 – 13 september 1932) var en tysk-hollandsk klassisk komponist.

Julius Röntgen blev født i Leipzig, Tyskland, i en familie af musikere. Han var et talentfuldt barn, og hverken han selv eller hans søskende gik i skole; hans forældre og bedsteforældre underviste ham i musik og andre fag.

Julius-RontgenI 1870 besøgte Röntgen i en alder af 14 år, Franz Liszt i Weimar; og efter at have spillet klaver for ham blev han inviteret til middag i Liszt’s hjem. I en alder af 18 år blev Röntgen professionel pianist, og under en koncerttur i Sydtyskland mødte han den svenske musikstuderende Amanda Maier, som han blev gift med i 1880.

I 1877 måtte röntgen træffe en beslutning, om han ville rejse til Wien eller Amsterdam. Han valgte Amsterdam og blev lærer på en musikskole. I Amsterdam spillede han en vigtig rolle i etableringen af institutioner for klassisk musik, og i 1883 var han med til at stifte Amsterdams Musikkonservatorium.

Röntgen og familien tilbragte mange somre i Danmark. På en af disse ferier mødte han Bodil de Neergaard, som han skabte et tæt venskab med.

Share