Billede er på vej.

[fusion_text]

R.V. de Neergaards Billardrum

Konferencelokale til maks. 30 personer.
Udstyr: Projektor. Whiteboard. Flipover.

RVNeergaardR. V. de Neergaard (1837-1915) var cand. polit. og ejer af Fuglsang gods. Han var tillige en meget søgt naturlæge for egnens befolkning. Han havde i 1869 opført den nuværende hovedbygning på Fuglsang i den dengang moderne ”Rosenborg” stil.

I 1885 giftede han sig med den 30 år yngre Bodil Hartmann, som han kendte fra selskabslivet i København. Hun engagerede sig straks i indretningen af hovedbygningen, ikke mindst den store musiksal, og der udfoldede sig her under Bodil de Neergaards ledelse et omfattende kultur- og musikliv.

Rolf de Neergaard lod Bodil spille ”førsteviolin” i dette, men trak sig huldsaligt smilende tilbage med de mandlige gæster til sit billardrum; Billard var á la mode i denne periode.

Billardværelset var møbleret med et pompejansk ornamenteret billardbord, nu på Marienborg, og en loftslampe med et guirlandemotiv. Rolf Neergaards store kikkert står endnu på sin plads.[/fusion_text][separator style_type=”none” top_margin=”20″ bottom_margin=”” sep_color=”” icon=”” width=”” class=”” id=””][imageframe lightbox=”no” style_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””] [/imageframe]