Kumus

Kumus ved Fuglsang Kunstmuseum er Lolland-Falsters nye center for kunst og musik.

KUMUS blev oprindelig opført i 1863 som standsmæssig bolig for forpagteren på Fuglsang, med beboelsesrum for landarbejdere og tyende og med en produktionsvirksomhed i form af et mejeri. I dag er de ydre rammer stort set de samme, som da bygningen blev opført for 150 år siden, men efter den gennemførte renovering og ombygning fremstår bygningen nu med helt nye funktioner.

Topmoderne koncertsal

Det tidligere mejeri er omdannet til en topmoderne koncertsal, der også vil kunne anvendes til mange andre kulturelle formål som teater, foredrag, konferencer mv. Og i den modsatte ende af bygningen er forpagterens bolig nu indrettet til lokaler, hvor børn og unge under kyndig vejledning får formidlet kunsten og selv får mulighed for at udfolde sig kreativt.

Ensemble Storstrøm og kunstmuseet er de daglige aktører

Ensemble Storstrøm, der hidtil har haft til huse i herregårdens hovedbygning, holder nu til i KUMUS og har således administrations- og øvelokaler i tilknytning til koncertsalen. Fuglsang Kunstmuseum og Ensemble Storstrøm bliver de daglige og centrale aktører, men der er også plads til mange andre kulturelle aktiviteter.

Fuglsang Herregaard